Triglav Nationaal Park

Triglav Nationaal Park

Deze gids is niet meer leverbaar.

Nationaal Park Triglav

Het Triglav Narodni Park (Triglav Narodni Park) ligt in het noordwesten van Slovenië, in de regio Gorenjska. Het park grenst aan Oostenrijk en Italië en maakt deel uit van de Julische Alpen. De hoogste berg, Triglav (2864 m), ligt in het hart van het park. De grootste plaatsen zijn Bled, Kranjska Gora, Trenta, Bovec, Kobarid en Tolmin.

Volgens de legende is Triglav een driekoppige Slavische God die een wakend oog houdt op de aarde, de hemel en de onderwereld. 

Hoge bergtoppen

Het is er bergachtig met veel watervallen en diepe kloven. Het laagste punt van het park ligt op 180 meter in de Tolminka rivier. Er zijn dus veel hoogteverschillen te overbruggen.
Naast de Triglav zijn er nog enkele bergtoppen boven de 2000 meter, zoals de Skrlatica (2740 m), de Mangrt (2679 meter) en de Jalovec (2645 m). Er stromen meerdere bergriviertjes door het park, maar de Soča is toch wel de belangrijkste. Aan de randen van het park liggen twee meren die veel toeristen trekken: het meer van Blesjko en het meer van Bohinj. In Trenta is een goed informatiecentrum voor toeristen.

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen