Tallinn

Tallinn

Kijk van binnen!

Derde geactualiseerde druk
Tallinn: modern vs middeleeuws

Tallinn is een moderne en charmante stad met vele mooie, middeleeuwse gebouwen. De stad heeft een sfeervolle binnenstad die wordt omringd door een goed bewaarde stadsmuur met torens en poorten. Op Raekoja plats, het grote plein voor het stadhuis, is het altijd druk. Bij de eerste zonnestralen zitten de terrassen vol toeristen en stadsbewoners. De binnenstad oogt met zijn hobbelige keienstraatjes, fraaie gildehuizen, kerken en stadsmuur als een openlucht museum.

Tallinn verkennen

Maar achter deze museale façade gaat een moderne stad schuil met trendy restaurants en cafés, smaakvolle designwinkels en een hightech samenleving. Tallinn heeft het stoffige imago van een saaie Oost-Europese stad ver achter zich gelaten. Rond de historische binnenstad is een modern zakencentrum verrezen met postmoderne kantoren, winkelcentra en hotels. 
Het overgrote deel van de bezienswaardigheden bevindt zich in de Benedenstad Raadhuisplein e.o) enToompea in de middeleeuwse binnenstad. De stad is gemakkelijk te voet te verkennen. Ook langs de rand van de Oude Stad zijn interessante gebouwen en musea te zien. Een wandeling over de Culturele Kilometer langs de haven is een aanrader. Je wandelt langs relicten uit de Sovjetperiode, de vissershaven, de voormalige gevangenis en het nieuwe maritiem museum. Het Kadriorgpark is met het zomerpaleis van tsaar Peter de Grote en verschillende musea, waaronder het baanbrekende kunstmuseum KUMU, een must. Vanuit de wijk Pirita kun je te voet of met de stadsbus naar de ruïne van een middeleeuws klooster, de botanische tuin en de televisietoren. Zowel het Kadriorgpark als Pirita zijn uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer.

Odyssee's partner in Tallinn

HansaGuides
∙ stadsrondleidingen
∙ doe-het-zelf-reizen

Reisboekwinkel De Zwerver

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen