Lofoten

Lofoten

Deze gids wordt momenteel geactualiseerd en is op dit moment niet beschikbaar.
Sofie MaertensMichiel Vanhee

Fascinerende archipel in Noord-Noorwegen

Wat mag je verwachten op de Lofoten, de fascinerende archipel in het hoge noorden? ’s Zomers een sprookjesachtig land badend in bijzonder zonlicht. Niet alleen overdag, maar ook ‘s nachts, wanneer de middernachtzon als levenselixir van het noorden laag boven de horizon hangt. De massieve bergformaties werpen hun schaduw over dal en fjord.

Snel bestellen

Over de auteurs:
 Sofie Maertens en Michiel Vanhee zijn vertalers, reizigers en levensgenieters. Allebei studeerden ze Vertaalkunde aan Hogeschool Gent. Samen trokken ze na hun studie naar Oost-Duitsland. Als hobby en uit nieuwsgierigheid leerden ze er bovendien Noors. In april 2008 begonnen ze een nieuw leven als gidsen op de Lofoten. Tijdens de koude en donkere wintermaanden vonden hun bevindingen een uitweg in de vorm van dit boek.

Intense kleurenpracht

De kleuren van de zomer zijn intens. De groene grasweides en bruine bergflanken contrasteren fel met het blauwe zeewater, de rode vissershutten en de bonte bergflora. Je blik glijdt langs steile en ruwe bergwanden omhoog en stort vervolgens als een rotsblok recht naar beneden in de vlakke zeespiegel. De witte zandstranden strelen niet alleen het oog van elke bezoeker, maar spreken evengoed tot de verbeelding van de talrijke schapen en lammeren die er hun stekje hebben. De bergwereld nodigt uit tot grootse belevenissen. Hoe hoog je als wandelaar ook komt, je zal letterlijk en figuurlijk naar adem happen. Spitse pieken om je heen en blauwgroene baaien aan je voeten: aangrijpende schoonheid.

Noorderlicht

Eind augustus valt het doek over de zomer. Achter de schermen wordt het Lofotendecor grondig omgebouwd. In de herfst word je overweldigd door intense rust en stilte. De bladeren van de bomen kleuren goudgeel en het wordt weer donker ’s avonds. De nachten worden langer en het daglicht schaarser, tot in het hartje van de arctische winter de nacht over de dag heerst. Meteen een uitgelezen kans om op zoek te gaan naar het dansende noorderlicht dat een heldere sterrenhemel groen kleurt. In januari komt de kabeljauw kuitschieten en veranderen de Lofoten in een lappendeken van stokvisrekken, de houten kerken van het noorden.
Elk seizoen heeft zijn eigen karakter en biedt de bezoeker unieke ervaringen en onvergetelijke indrukken. Maak kennis met de vele gezichten van de Lofoten. Wees hartelijk welkom op de eilanden van licht en stilte.

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen