Fietsen naar Potsdam

Fietsen naar Potsdam

Deze gids is niet meer leverbaar.

Fietsen naar Potsdam

Even weg uit de drukte van de stad, je laven aan de groene rust van de Wannsee en de barokke geschiedenis van Potsdam. Dat kan met deze fietsroute aan de zuidwestkant van Berlijn. Met de S-Bahn ben je in minder dan een half uur van hartje Berlijn bij de Wannsee. Bij mooi weer verleiden daar honderden strandstoelen je tot een dagje helemaal niets doen. Dat kan natuurlijk, maar wie meer wil zien kan toch maar beter op de fiets stappen en kennis maken met het groenste deel van Berlijn en de keizerlijke geschiedenis van Potsdam. 

De combinatie van oud en nieuw, natuur en architectuur zorgt voor onvergetelijk fietsplezier.

Sprookjesachtige architectuur

Het Pfaueninsel aa.n de andere kant van het eiland, vormt de opmaat voor de sprookjesachtige architectuur die we in het tweede deel van de route uitvoerig zullen bekijken. Potsdam is eeuwenlang de residentie van de Pruisische keizerfamilie Hohenzollern geweest en zij hebben vele barokke en rococosporen nagelaten. Natuurlijk gaan we Sanssoucibekijken, maar ook de houten huizen in de Russische enclave Alexandrowka, en de Nederlandse wijk. 

Potsdam

Aan het eind van de tocht zien we dat Potsdam ook veel gemeen heeft met haar grote zus Berlijn. Waar Berlijn nog moet beginnen met de wederopbouw van haar Stadtschloss, legt Potsdam er inmiddels de laatste hand aan. Dit oudste paleis van het vorstengeslacht Hohenzollern werd in de Tweede Wereldoorlog verwoest, opgeruimd door het socialistische regime van de DDR maar staat er bijna weer bij alsof het nooit is weggeweest. 

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen