Fietsen in Hamburg

Fietsen in Hamburg

Deze gids is niet meer leverbaar.

Hamburg is een perfecte stad om te fietsen! 

De Freie und Hansestadt Hamburg is niet alleen een stad, maar ook een Duitse deelstaat. Met 1,8 miljoen inwoners is het na Berlijn de grootste stad van Duitsland en heeft de belangrijkste haven. Dat komt natuurlijk door haar ligging aan de Elbe, die een rechtstreeks verbinding met de Noordzee vormt, maar ook doordat de stad lange tijd een Freie Stadt is geweest en geen tol hoefde te heffen. Daardoor was ze interessant als op- en overslaghaven.

 Hamburg is een geweldige stad om in rond te fietsen. Beetje glooiend, veel fraaie architectuur, een nieuwe stadswijk Hafencity bij de oude pakhuizen, een honderd jaar oude tunnel onder de Elbe; Hamburg is een beetje Genève, San Francisco, Londen, Berlijn en Wenen in één.

Uit: de Volkskrant

Fietsvriendelijke stad

Tegenwoordig trekt Hamburg veel aandacht met stadsuitbreidingsprojecten in het voormalige havengebied. Hier worden voormalige pakhuizen verbouwd tot woningen en kantoren (Speicherstadt) en verrijst een heel nieuw stadsdeel: Hafencity, met als eyecatcher de Elbpilharmonie.
amburg is druk bezig een fietsvriendelijke stad te worden, maar is dat nog niet overal . Zodra je het blauwe verkeersbord met de witte fiets ziet, moet je verplicht op het fietspad fietsen. Soms is dat een aparte strook op het trottoir. Is er geen fietspad, dan kun je voorzichtig op het trottoir fietsen, maar je mag ook (achter elkaar) op de weg fietsen. Automobilisten reageren heel verschillend op fietsers. Ga ervan uit dat ze niet zo vanzelfsprekend rekening met je houden als je gewend bent.

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen