Eindhoven

Eindhoven

Deze gids is niet meer leverbaar.

This is Eindhoven

Op het eerste gezicht lijkt Eindhoven een rustige, moderne industriestad met weinig geschiedenis. Het tegendeel is echter waar. Eeuwenlang was Eindhoven een stadje dat omringd werd door agrarische dorpen. Het heeft veel gevechten en epidemieën doorstaan. Pas aan het begin van de 20ste eeuw ging de economie bruisen, met name dankzij de invloed van familiebedrijf Philips, dat verweven is met de gehele moderne geschiedenis van de stad. Mede dankzij Philips heeft Eindhoven de bijnaam Brainport verworven.

De Odyssee Resigids Eindhoven verschijnt najaar 2015. Wil je een bericht ontvangen als de gids verschijnt, stuur dan een mailtje naar info@odyssee-reisgidsen.nl

Industrieel verleden

​Door heel de stad stonden fabriekspanden van de oude textielfabrieken en van Philips. Helaas is een groot deel van deze historische gebouwen zonder pardon afgebroken, waardoor de stad het aanzien heeft van een jonge, moderne stad. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn veel historische bouwwerken beschadigd geraakt of verwoest. Gelukkig werden enkele gebouwen behouden en is de rijke geschiedenis op veel plaatsen nog terug te vinden, zelfs in de binnenstad. de WitteDame, de Admirant, het station, de neogotische Sint-Catharinakerk en landgoed Mariënburgt zijn mooie herinneringen aan het verleden. Eindhoven telt 140 rijksmonumenten.

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen