Aarhus

Aarhus

Deze gids wordt momenteel geactualiseerd en is op dit moment niet beschikbaar.
Jurriaan van Oortmerssen

Culturele Hoofdstad van Europa 2017

Aarhus is de tweede stad van Denemarken die afgezien van een bruisend stadsleven een prachtige bosrijke omgeving en adembenemende stranden biedt. De stad staat bekend als de ‘kleinste wereldstad’, omdat het een soort miniversie is van een grote internationale stad, en zal in 2017 de culturele hoofdstad van Europa zijn. De studentenstad heeft een fraaie skyline met interessante architectuur en is heel levendig dankzij zijn grote studentengemeenschap en leuke uitgaansmogelijkheden. Aarhus is misschien niet heel bekend, maar het is zeer interessant voor toeristen dankzij zijn gezellige stadscentrum met uitstekende restaurants, musea en winkelmogelijkheden.

Aarhus: Denmark's new culinary capital. 
The Telgraph, 20-11-2015. Lees het artikel

Latijnse Wijk

Met name de hippe Latijnse wijk is een aanrader, die uitpuilt van de leuke eettentjes, kleine bijzondere (tweedehands) winkeltjes en designershops. Aarhus heeft ook enkele hele interessante bezienswaardigheden waaronder het wereldberoemde kunstmuseum Aros, Moesgård Museum, de haven en de prachtige Botanische tuin. Daar komen de oeroude bossen (Risskov en Moesgård) en schitterende stranden nog bij waar je heerlijk kunt wandelen en ontspannen. Denemarken is het meest fietsvriendelijke land van Europa. Het is dan ook zeer eenvoudig om het heuvelachtige Aarhus met de fiets te ontdekken. Alles binnen de stad is per fiets te bereiken.

Aarhus Europese Regio van de Gastronomie 2017

In 2017 is Aarhus Europese Regio van de Gastronomie. Verheug je op een jaar vol culinaire evenementen en smaakvolle activiteiten!
Danish Food Region 
Aarhus 2017

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen